سایت روزنامه گاردین(که در انگلیس بهروز میشود) در مطلبی که به قلم رابرت تیت منتشر کرده دربارهی وضعیت وبلاگنویسی دینی در ایران مینویسد
سایت روزنامه گاردین درباره وبلاگنویسی دینی در ایران مینویسد که «تب وبلاگنویسی در ایران به مجموعهی غیرمنتظرهای از طرفداران دست یافته است: روحانیون محافظهکار کشور.»
نویسنده تصریح می کند که «به دنبال رییس جمهور ایران «احمدی نژاد»، آیت اللهها، طلاب حوزوی و فقها در حال دیدن آموزشهایی برای راه اندازی وبلاگ هستند.»
وی همچنین دربارهی دفتر توسعه وبلاگهای دینی مینویسد «این دورهها توسط مرکز تازه تأسیس توسعهی وبلاگهای دینی در شهر مقدس قم، پایگاه سنتی دینی ایران، آغاز شده است.
وی معتقد است «طلاب که بیشتر به نکات ظریف و دقیق الهی قرآن می پرداختند، اکنون آموزشهایی کاربردی دربارهی محتوای وبلاگ و امور فنی وبلاگنویسی میبینند.»
وی در ادامه آماری ارائه میکند: «در حال حاضر 300 روحانی، طلبه و نویسنده برای این دوره ها ثبتنام کردهاند.»
رابرت تیت همچنین تخمین میزند ایران چیزی حدود 75.000 تا 100.000 بلاگر دارد که بیشتر آنها از سیاست دوری میکنند و بر موضوعاتی مانند امور اجتماعی و فرهنگی تمرکز کردهاند.
وی معتقد است که وبلاگنویسی در ایران در میان جنبش اصلاح طلبی سیاسی به عنوان پاسخی به بستن تعدادی از نشریات و مجلات آغاز و به پدیدهای میان نسل جوان تبدیل شد
در پایان مطلب نیز وی به وبلاگنویسی دکتر احمدینژاد اشاره میکند که در ماه گذشته وبلاگی را به سایت رسمی خود اضافه کردهاست. اولین مطلب وی پسزمینه شخصی و فلسفهی سیاسی وی را مشخص میکند و همچنین از تمایل آمریکا و اسراییل برای آغاز جنگ جهانی سوم میپرسد.
وی در زیر تصویری که از دکتر احمدی نژاد در سایت قرار دارد می نویسد:« روحانیها بعد از راهاندازی وبلاگ دکتر احمدی نژاد به وبلاگ نویسی روی آوردهاند و وبلاگ خود را ارایه کرده اند» در حالی که خیلی پیش از رییسجمهور، وبلاگنویسی میان طلاب و روحانیها وجود داشتهاست.
مطلب گاردین را به قلم رابرت تیت اینجا بخوانید!