سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 30
کل بازدید : 449237
کل یادداشتها ها : 138
خبر مایه


«موسی احمد قصیر»، هم رزم شهید احمد قصیر از استشهادیون لبنان و دیگر شهدای مقاومت اسلامی حزب الله، اهل روستای «دیر قانون النهر» از توابع شهر «صور» در جنوب لبنان است. وی از قدیمی ترین رزمندگان حزب الله است و به واسطه مسئولیت خود اطلاعات ارزنده ای از وضعیت داخلی لبنان و مسائل بین المللی تاثیرگذار به شرایط این کشور دارد.
وی در گفت وگو با خبرگزاری فارس، به جزئیات و برخی ناگفته های جنگ 33 روزه اسرائیل علیه لبنان اشاره کرد.
¤ بخش هایی از جریان مقاومت 33 روزه حزب الله لبنان را تشریح کنید.

قبل از این که بخواهم دراین خصوص مطالبی را ارائه کنم باید یادآور شوم که حزب الله شروع کننده جنگ نبوده و به مستندات آن اشاره کنم. حزب الله طبق وعده ای که سید «حسن نصرالله» به خانواده های اسرای لبنانی داده بود که سعی می کند فرزندان آن ها را آزاد کند، به عنوان مقابله به مثل، دو نظامی اسرائیلی را اسیر کرد.
اسرائیل و آمریکا بعداز حادثه سال 2000 توافق کرده بودند که حزب الله را باید از لبنان حذف کرد. تعبیرشان این بود که ماری وجود دارد که سر آن در تهران، وسط آن در سوریه و دم آن در لبنان قرار دارد و مناسب ترین جایی که می شود به این مار لطمه زد از طریق دم آن است؛ چرا که حزب الله نزدیک به اسرائیل بود و بیشتر می توانست به اسرائیل زیان برساند.
قراربود در ماه جولای مصادف با رمضان حمله به حزب الله را انجام دهند؛ بدین طریق که در هنگام سخنرانی سیدحسن نصرالله در روز قدس، هواپیماهای اسرائیلی بر فراز بیروت قرار گیرند و ازاین طریق هم سیدحسن و هم کل شخصیت های طرفدار وی را بزنند و تا می توانند از رزمندگانی که در مراسم شرکت کرده اند، قتل عام نمایند و از آن به بعد جنگ را شروع کنند.
نقشه آمریکا و اسرائیل این بود، اما گرفتن اسرا دوماه قبل از این نقشه باعث شد اجرای آن جلو بیفتد. بوش و اولمرت هر دو افرادی نیستند که نظامی باشند و مسائل نظامی را خوب بفهمند، اما شارون فرق داشت. وی فردی آگاه به مسائل نظامی بود و می دانست قدرت حزب الله چه قدرتی است. به هرحال بوش از اولمرت خواست این نقشه را زودتر از وقت اجرا کند. رئیس ستاد مشترک اسرائیل اعتراض کرد که ما هنوز برای این حمله آمادگی نداریم اما به هرحال دستور صادر شده بود و به همین خاطر حمله را آغاز کردند.
¤نحوه عملکرد نیروهای مهاجم بعداز هفته اول جنگ به چه صورت بود و آیا به اهدافشان دست یافتند؟
رئیس ستاد مشترک اسرائیل بعداز هفته اول اعلام کرد که هرجا از لبنان را که فکر می کردیم حزب الله حضور دارد، زده ایم و کار خاص دیگری در توان ما نیست که انجام دهیم لذا باید فضا را برای آتش بس و مذاکرات آماده کرد. اما این جا بوش خود به عنوان فرمانده جنگ وارد قضیه شد و اعلام کرد آتش بس نخواهیم کرد و جنگ را ادامه می دهیم. اسرائیلی ها هم از درخواست آمریکا سوء استفاده کردند و لیستی از سلاح های جدیدی را که آمریکا به آن ها نمی داد، از دولت ایالات متحده خواستند. بمب های خوشه ای نسل جدید، بمب های هوشمند و خیلی از سلاح های جدیدی که فقط در اختیار ارتش آمریکا بود دراین لیست وجود داشت. این سلاح ها در اختیار اسرائیل قرار گرفت و حمله زمینی شروع شد اما شکست مفتضحانه اسرائیل در حمله زمینی آغاز شد. نسل چهارم تانک مرکاوا به بهترین تانک دنیا معروف بوده است. این تانک اهداف را تا شعاع 6 کیلومتری مورد اصابت قرار می دهد.
بچه های مقاومت در سه روز اول اجازه دادند این نیروها به مناطقی مثل «خیام» و «عیتا الشعب» وارد شوند. درخیام 35 تانک مرکاوا وارد شد که برای فتح یک شهری با مشخصات خیام، 35 تانک واقعاً زیاد بود اما توسط چند نفر از بچه های مقاومت، از 35 تانک 23 تانک منهدم شد. اسرائیلی ها در تلویزیون های خود می گفتند که ما نفهمیدیم تانک ها چگونه منهدم شد. نتیجه این افتضاح این شد که کشورهایی مثل ترکیه یا آمریکا که 400 تانک مرکاوا سفارش داده بودند قراردادها را به هم زدند. خود دولت اسرائیل هم اعلام کرد که تولید مرکاوا را متوقف می کند و اعتراف کرده اند که خسارت صنایع جنگی اسرائیل بیش از خسارت های خود جنگ بوده است.
در عیتا الشعب نتوانستند نیروهای زمینی را بفرستند به همین خاطر با هلی کوپترهایشان نیروهای چترباز را وارد مدرسه ای کردند که اطلاع داشتند نیروهای حزب الله در آن قرار دارند. هلی کوپتر که وارد مدرسه شد حدود 40 سرباز پیاده شدند و درست همان لحظه ای که هلی کوپتر در حال اوج گیری بود کل مدرسه منفجر شد چرا که نیروهای ما قبل از خارج شدن از مدرسه آن را بمب گذاری کرده بودند.
این دو مورد، مشتی نمونه خروار از مناطقی است که اسرائیلی ها سعی کردند از زمین حمله کنند و با این مشکلات مواجه شدند. حتی به این بسنده کرده بودند که به منطقه ای از «بنت جبیل» برسیم که سیدحسن نصرالله در سال 2000 در آن جا سخنرانی کرده بود و گفته بود اسرائیل از خانه عنکبوت سست تر است. می خواستند از این طریق یک کار تبلیغاتی انجام دهند و در این راه واقعاً سعی کردند و کشته دادند، چند هلیکوپتر، یک هواپیمای جنگی و دو ناوچه از آن ها منهدم شد اما به این منطقه هم نرسیدند. اسرائیل اعتراف کرد که در این جنگ 124 تانک مرکاوای نسل چهارم را که گران قیمت ترین تانک دنیاست، از دست داده است.
اسرائیل نیروهای کماندویی خاصی دارد اما هر وقت این نیروها با حزب الله مواجه شده اند شکست خورده اند و اسرائیل مجبور شد به دنبال ایجاد یک گروه دیگر باشد. گروه جاویدان همان نیروهایی هستند که در آن سر دنیا به فرودگاه حبشه حمله کرده بودند و برای اسیر کردن چند فلسطینی کل فرودگاه را منهدم کردند و موفق به آزادی گروگان های اسرائیل شدند اما همین گروه در لبنان در اولین عملیاتشان علیه مقاومت اسلامی در انصاریه 13 کشته دادند.
آن قدر از نظر خودشان این گروه برایشان مهم بود که حاضر بودند مابقی اجساد آن ها را با کل اسرای لبنان و شهدا مبادله کنند.

¤ مردم لبنان و مخصوصاً ساکنان نواحی جنوب در جنگ چه وضعیتی داشتند؟
مهمتر از خود جنگ، مراقبت از مردم بود. حزب الله در این مدت فقط درگیر جنگ نبود. در مناطق جنگی 5/1 میلیون نفر لبنانی زندگی می کنند. حزب الله یک دولت نیست و دولت لبنان هم هیچ کاری برای مردم نکرد مخصوصاً چون این مناطق شیعه هستند دولت اهمیتی به مردم نمی داد اما حزب الله کمک رسانی به مردم را آغاز کرد و مشکل مسکن و مایحتاج همه آوارگان را حل کرد.

دولت لبنان در این جنگ مزدور اسرائیل بود و همکاری همه جانبه ای با اسرائیل انجام داد. وزیر مخابرات لبنان کل شبکه مخابراتی لبنان را برای اسرائیلی ها قابل نفوذ گذاشت و به همین خاطر امکان استفاده از تلفن ثابت، موبایل و بی سیم برای ما وجود نداشت.
بسیاری از کارشناسان نظامی متعجبند که در طول جنگ 33 روزه نیروهای مقاومت چگونه با هم در ارتباط بوده اند. اسرائیلی ها تأکید می کردند که نیروهای لبنانی قسمت- قسمت شده اند و امکان ارتباطی بین این گروه های به هم ریخته ندارد. در پاسخ به این حرفشان سید حسن نصرالله در تلویزیون دستور مستقیم حمله به ناوچه را می دهد و به مخاطبان می گوید به ناوچه اسرائیلی نگاه کنند. این برای اولین بار در تاریخ است که فرمانده جنگ در پخش مستقیم تلویزیونی فرمان حمله صادر می کند. دقت و هماهنگی بین نیروها و فرمانده حزب الله برای اسرائیلی ها و دیگران قابل فهم نبود.
اما در مورد رسیدگی به مسائل مردم، درست همان زمانی که حزب الله درگیر جنگ سختی است در مقابل نیروی دریایی، هوایی و زمینی ارتش اسرائیل با پشتیبانی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و به عبارتی همه دنیا علیه حزب الله وارد عمل شده اند اما سید حسن نصرالله هیچ وقت مردم از یاد نمی برد. حزب الله همزمان با اوج درگیری ها، مردم را از مناطق جنگی به مناطق امن منتقل کرد و مسکن و مایحتاج زندگی را برایشان فراهم کرد و مسائل پزشکی مردم را انجام داد.
سید حسن نصرالله همیشه به نیروهای مقاومت سفارش می کرد که مردم ذلیل نشوند و عزت و کرامت مردم باید حفظ شود و این برای سید حسن مهم است. چون فهمید دولت لبنان سعی می کند عمداً مردم را ذلیل کند و روابط مردم با حزب الله را قطع کند و بگوید حزب الله عامل بیچارگی شما بوده است اما به حمدلله دشمن نتوانست مردم ما را ذلیل کند.
¤ نوع مواجهه گروه های مخالف حزب الله معروف به گروه های 14 مارس با حزب الله چگونه بوده است؟ باتوجه به موضع گیری حزب الله در خصوص ساقط شدن دولت فعلی، وضعیت این مواجهه در آینده به کجا خواهد انجامید؟
«شئال ایوب» سردبیر روزنامه «الدیار» یک مسیحی مارونی است. او اسم خوبی برای این گروه ها گذاشت. گفت به این ها نگوئیم گروه های 14 مارس بلکه باید بگوئیم «یهود داخل»؛ یعنی یک سری یهودی صهیونیست در اسرائیل وجود دارد و یک سری هم در داخل لبنان حضور دارند. به نظر من هم این اسم متناسبی برای آن هاست؛ چرا که این گروه ها حتی از یهودیان اسرائیل بیشتر به اسرائیل کمک کردند.
قبل از این جنگ، این گروه ها حالت هجومی با حزب الله داشتند و سعی می کردند سلاح حزب الله را بگیرند. سید حسن نصرالله در مقابل این هجوم گفت که گروه های داخلی لبنان با هم مذاکره کنند. به همین خاطر 8 جلسه مذاکره انجام شد و حزب الله در مذاکرات پیروز گردید و مذاکرات به این نتیجه رسید که باید استراتژی دفاعی لبنان را با حضور حزب الله تدوین کنند.
به همین خاطرگروه های داخلی به اسرائیل اعلام کردند که ما در مذاکرات شکست خورده ایم و باید خودتان از این به بعد وارد عمل شوید. آمریکا جرأت نمی کند خودش به طور مستقیم وارد جنگ با حزب الله شود؛ چراکه در صورت شکست آبروریزی آن به مراتب بیشتر خواهد بود. آمریکا اگر در عراق ظرف 4 سال 4 هزار نفر کشته داد اما در لبنان در یک ماه این مقدار را کشته خواهدداد. به همین خاطر به اسرائیل مأموریت داد که حزب الله را خلع سلاح و نابود کنند.
در زمان جنگ، یهودیان داخل یعنی جنبلاط، جعجع و حریری تمام همکاری ها را با اسرائیل داشتند و فکر می کردند طبق وعده خانم رایس، حزب الله رفتنی است. چراکه رایس گفته بود شما کار خود را انجام دهید فردا اگر سید حسن نصرالله زنده بود می توانید او را در گوانتانامو ببینید و واقعاً هم قسمتی از گوانتانامو و بخشی از زندان هایی در فلسطین اشغالی را برای نیروهای مقاومت لبنان خالی کرده بودند.
گروه های یهود داخلی که قبل از جنگ منافقانه عمل می کردند با وعده خانم رایس چهره اصلی خود را نشان دادند و با اسرائیل همکاری کردند. حتی سعد حریری در روزهای اول جنگ اعلام کرد که ما حزب الله را در پایان جنگ محاکمه خواهیم کرد. جنبلاط و دیگران هم گفتند تا حزب الله خلع سلاح نشود، جنگ متوقف نمی شود. کار به جایی رسید که وزیر کشور لبنان گفت تا حزب الله خلع سلاح نشود جنگ را متوقف نمی کنیم یعنی خود را نیز با طرف اسرائیلی دانست.
این گروه ها بعد از جنگ رسوا شدند و حالا حالت تدافعی دارند و سعی می کنند خودشان را در صحنه سیاسی نگه دارند. سیدحسن نصرالله با اخلاق خاص خود اعلام کرد که به مردم اطمینان می دهم که ما پیروزیم و به دشمنانمان در داخل اطمینان می دهیم که ما از آن ها انتقام نخواهیم گرفت. به همین خاطر آن ها الان سعی می کنند از طریق مذاکره و به قول خودشان حرکت های قانونی دوباره سلاح حزب الله را بگیرند. بعد از آتش بس مطرح کردند که نیروهای سازمان ملل در جنوب لبنان مستقر شوند و حزب الله را خلع سلاح کنند و طبق بند 7 منشور ملل متحد قطعنامه ای صادر شود که این نیروها بتوانند به حزب الله حمله کنند.
اما حزب الله قبول نکرد و گفت در این صورت به این نیروها حمله خواهد کرد. حزب الله گفت در صورتی که می خواهید قطعنامه ای تصویب کنید باید براساس بند 6 باشد و سرانجام هم آمریکایی ها پذیرفتند. طبق بند 6، نیروهای سازمان ملل حق دخالت ندارند بلکه فقط می توانند جلوی درگیری را بگیرند.
بر همین اساس، 15 هزار نیروی سازمان ملل وارد لبنان شد و 15 هزار نفر از ارتش لبنان نیز در این منطقه مستقر شدند. گروه های یهودی داخل تصور کردند که این 30 هزار نیرو در صورت عوض شدن رئیس جمهور و فرمانده ارتش، می توانند با دستور رئیس جمهور جدید حزب الله را خلع سلاح کنند.
به همین خاطر قبل از این که چنین جنگی ایجاد شود حزب الله برای پیشگیری از این حرکت، اعلام کرد که کابینه باید عوض شود و حزب الله و متحدینش حداقل باید یک سوم به اضافه یک نفر از وزرای کابینه را تشکیل دهند تا کابینه نتواند هیچ قانونی علیه مقاومت تصویب کند.
در مرحله کنونی این گروه ها زیر بار این قضیه نرفته اند و قبول نکردند که کابینه وحدت ملی را تشکیل دهند.
در حال حاضر حرکت دوم حزب الله دعوت از مردم با حضور در خیابان ها خواهد بود و در چنین حالتی حزب الله دیگر کابینه وحدت ملی را هم قبول نخواهد کرد بلکه خواهان یک انتخابات زودرس خواهد شد؛ چرا که ما معتقدیم انتخابات قبلی مجلس جعلی بود و این گروه ها از خون رفیق حریری و از عواطف مردم سوءاستفاده کردند. الان اکثریت مردم مخالف یهودیان داخل و موافق حزب الله مقاومت هستند.
فقط خود حزب الله، جنبش امل و میشل عون بیشتر از دوم سوم جمعیت طرفدار دارند؛ چرا باید در مجلس کمتر از یک سوم نماینده داشته باشند؟ اگر این را هم قبول نکنند درخواست های بیشتر به وجود خواهد آمد و آخرین مرحله در این جنگ سیاسی این است که حزب الله اعلام کند باید از مردم لبنان آمارگیری کرد.
جالب است بدانید که آخرین آمارگیری در لبنان در سال 1943 بوده است. 63 سال قبل یک آمارگیری کردند و دیگر جرأت نمی کنند آمار بگیرند. دلیل آن این است که در حال حاضر شیعیان در لبنان 45 درصد هستند و متعاقبا باید 45 درصد کابینه را در دست بگیرند، مسیحیان 25 درصد، اهل سنت 25 درصد و دروزی ها 5 درصد جمعیت لبنان را تشکیل می دهند. البته این گروه ها در مذاکرات تا حدود زیادی شرایط را قبول کرده بودند اما دوباره سفیر آمریکا وارد عمل شد و گفت نباید به حزب الله امتیازی بدهید. به هر حال در صورت ادامه این وضعیت خیابان ها و تظاهرات مردمی خواهند بود که حرف آخر را می زنند.
¤ تاثیر جنگ 33 روزه بر جهان اسلام و جنبش های اسلامی سراسر جهان چگونه بوده است.
تاثیر حرکت سیدحسن نصرالله فقط روی مسلمانان نبوده است. در منطقه خیلی از مسیحیان و حتی یهودیان مخالف اسرائیل طرفدار حزب الله شده اند و خیلی از اهل تسنن به مذهب شیعه گرویده اند. به غیر از مسائل مذهبی، اخبار گسترده ای از حضور مسیحیان در کلیساهای سراسر دنیا مخابره شده که برای پیروزی سیدحسن نصرالله دعا کردند و برای وی شمع روشن کردند.
در سوریه، خیلی ها با حزب الله و شیعیان لبنان مخالف بودند اما در این جنگ واقعا همکاری خوبی با مردم لبنان کردند. در روزهای جنگ در حدود 300 هزار نفر لبنانی به سوریه رفتند و مردم سوریه آن ها را در خانه های خود اسکان دادند.
در دانشگاه «الازهر» مصر که مخالف تشیع بود، برای اولین بار عکس سیدحسن نصرالله را نصب و اعلام کردند که رهبر ما ایشان است. بسیاری از مردم جهان عرب پیشنهاد کردند که سیدحسن نصرالله رهبر جهان عربی باشد.
بسیاری از کسانی که با مقاومت کار می کنند مسیحی، سنی یا دروزی هستند. مردم کشورهایی چون مصر و تونس که جرأت حرف زدن را از آن ها گرفته بودند، می گفتند که ارتش عربی به چه دردی می خورد. 22 کشور که ارتش عربی را تشکیل داده اند و بیش از 2 میلیون نفر با خرج های هنگفت در این ارتش حضور دارند، چه دردی از امت عربی دوا کرده اند. این همه خرج نکنید و به جای آن هسته های مقاومت شبیه به حزب الله را ایجاد کنید.






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ