امروزه پس از گذشت دوسال از عمر دولت نهم، برای بسیاری این سؤال مطرح است که چرا مقام معظم رهبری مکررا دولت را مورد تأیید قرارداده و از آن حمایت همه جانبه میکنند. شاخص مناسب برای نزدیک شدن به پاسخ صحیح توجه به ویژگیهای اساسی دولت نهم است که میبایست با شیوه خاص به آن رسید.
برگزیده شدن آقای احمدی نژاد ازسوی مردم که دریک رقابت نفس گیر انتخاباتی انجام شد، معنای روشنی داشت؛ یعنی پایان دادن به حرکتی که هشت سال درکشور با همه ویژگیهای خودش درجریان بود. ازخصوصیات انتخابات ریاست جمهوری نهم این بود که
نامزدهای قدرتمند با ایده و آرای متفاوت با تمام توان به میدان آمدند وخود را عرضه کردند ویک رقابت کاملاً جدی و جذاب را شکل دادند و مردم از میان تنوع نامزدها و آرا و ایده ها احمدی نژاد را انتخاب کردند.حال باید بررسی کرد و دید آیا را‡ی ندادن مردم به تداوم حرکت گذشته، ناشی از نارضایتی آنها بود ویا اینکه ضمن رضایت از آن درخصوص گفتار و رفتار دولت گذشته اشباع شده بودند وبر اساس حس تنوع طلبی به جایگزین جدید روی خوش نشان دادند و یا اینکه از حرکت گذشته ناراضی شده بودند و تداوم آن را نمی پسندیدند و یا اینکه در ایده های احمدی نژاد نکاتی رامشاهده کرده بودند که آنها راجذب کرد و گم شدهِ خود را در آن نکات مشاهده کردند وبه سمت احمدی نژاد اقبال نشان دادند ویا همه موارد اشاره شده تبدیل به یک دستگاه سنجش و ارزیابی و در نهایت از این سامانه احمدی نژاد به عنوان گزینه مردم برای کسب منصب ریاست جمهوری بیرون آمد.
به گواهی تاریخ مکتوب، انسان، از زمانی که فهم و درکش توسعه و عمق یافت و به تبع آن تفکر و اندیشیدن را تجربه کرد، پیوسته درگیر مفاهیمی همچون عدالت، آزادی ومساوات بود. این مفاهیم زمانی در زمره آرزوها و مطلوبهای انسان قرار گرفت که با تمرکز قدرت درنزد افراد و گروههای خاص ودور بودن سلاطین وحکام از آموزههای ادیان الهی، ظلم وجور میان انسانیت وجامعه بشری فاصله درازی انداخت، بهگونهای که به ندرت وبه شکل استثنایی حکومتهایی یافت میشدند که رفتار عادلانهای با رعیت خود داشته باشند. اصالت این مفاهیم و درهم تنیده بودن آنها با ذات و سرشت انسان سبب گردید که انسان بهطور پیوسته به دنبال تحقق آنها باشد وچون اجرای آنها اجابت امیال نفسانی قدرتمندان را درعرصههای مختلف تهدید میکرد وآنان را از عمل عنان گسیخته باز میداشت، تعارض میان این دو مجموعه تبدیل به یک نزاع دراز مدت تاریخی گردید وجامعه بشری هیچگاه از تلاش و تکاپو برای تحقق این مفاهیم بلند و دارای ارزش و فضیلت ذاتی باز نماند. لذا در دوم خرداد 76 هم که عناوین این مفاهیم وعناوین وابسته به آن مانند: قانون، آزادی، زنان، جوانان، توسعه سیاسی، اصلاحات و. .. به میدان آورده وباز آفرینی شدند، مردم نسبت به آن روی خوش نشان دادند؛ زیرا آنها را در راستای ارزشهای اصیلی می دانستند که علت شکلگیری انقلاب اسلامی و در ردیف وعدههای آن دیدند. به عبارتی؛ مردم، دولت جدید را دقیقاً در راستای اموری دیدند که به شکل طبیعی به آن متمایل بودند و انتظار میکشیدند تا کسی آنها را به اجرا در آورد، اما بر عکس انتظار مردم، هرچه بر عمر دولت دوم خرداد افزوده میشد، روند اجرای این امور اصیل نیز بیشتر به تأخیر میافتاد. البته این به معنای رکود وتوقف نبود بلکه حرکت وجود داشت اما در مسیری خلاف آنچه که مردم طالب آن بودند، به همین سبب در پایان دوره هشت ساله دولت دوم خرداد مردم متوجه شدند آنچه در ابتدا عرضه شده بود، با آنچه در عمل عینیت یافت، بسیار متفاوت بود.گویا آن عناوین، بهانههایی بودند برای روشنکردن خودرویی که مقصدی غیر از آنچه مورد نظر مردم بود پیش رو داشت؛ لذا در نهایت نه تنها از این حرکت چیزی عاید مردم نشد که جامعه دربرخی مسائل دچار حرکت انحرافی گشت و آنجا هم که اینگونه نشد، حرکت کُند و نامحسوس بود که درهر دو صورت فرصت و زمان ارزشمندی از نظام ومردم سلب شده بود. درپایان این مرحله، مردم مجدداً میبایست دست به انتخاب میزنند، با نگاه اجمالی فوق به آنچه در دوم خرداد گذشت شاید راحتتر بتوان به این موضوع پرداخت که مردم ازچه روی به احمدینژاد رای دادند. حداقل میتوان گفت بخشی از را‡ی دهندگان به احمدینژاد، ناراضیان از دولت قبل بودند وبرخی نیز ارزشهای اصیل را در اراده و باور وی بیشتر و پررنگتر دیدند؛ به همین سبب او را برگزیدند. مقام معظم رهبری در تاریخ 8/6/84 در اولین دیدار هیأت دولت نهم به سرآغاز ورود متمایز احمدی نژاد به بحث انتخابات و شکلگیری روند جدید که حمایت معظمله را به همراه دارد اشاره کرده و فرمودند: «من باید ازآقای احمدینژاد تشکر کنم که ایشان کار جدیدی کردند، عدالت محوری را به عنوان یک شعار گذاشتند وسط، این کار خیلی بزرگی بود. وقتی که ایشان تبلیغات انتخاباتی میکردند، به افراد خانواده خودم میگفتم اگر آقای احمدینژاد را‡ی هم نیاورد این خدمت بزرگ را به انقلاب کرد که شعار عدالتمحوری را مطرح کرد، نگذاشت به فراموشی سپردن این شعار بشود یک سنّت.»
مقام معظم رهبری در ابتدا در زمانی که احمدی نژاد تنها در دوره تبلیغات از عدالت یاد میکند، خرسند میشوند، چرا؟ زیرا «جان انقلاب و حکومت» مقوله عدالت است که در سالهای متمادی به فراموشی سپرده شده بود تا جاییکه مقام معظم رهبری در جای دیگر در تاریخ 9/4/86 در دیدار دست اندرکاران دولت به عنوان یک انتقاد فرمودند: «در سالهای گذشته، برخی افراد و حتی برخی مخلصان انقلاب، تصور میکردند شعارهای اصلی انقلاب اسلامی همچون سربلندی اسلام، عدالت، مبارزه با استکبار وتلاش برای رفع محرومیت، دیگر جایگاهی ندارند و دوران آنها به پایان رسیده است وحتی برخی به این شعارها گستاخی وجسارت نیز کردند؛ اما به همت مردم و روی کار آمدن دولت نهم، این شعارها و ارزشها بار دیگر احیا شده است.»
از این فرمایش مقام معظم رهبری ونیز بازگشت به فضای پیش از روی کار آمدن دولت نهم وتوجه به نوع گفتمان هایی که ساخته و پرداخته میشد، مشخص می گردد که چگونه نفس وماهیت انقلاب به سمت بی ارزش شدن، تحقیرشدن، از دور خارج شدن، فسیل شدن، در گرد و غبار غربت گرفتار آمدن و... سوق داده شده بود. معلوم بود که هرکس در چنین فضایی که مسؤولان آن چندان نسبت نزدیک ومثبتی با شاخصه های اصیل انقلاب نداشتند، وارد صحنه شود وبه ناگاه پندار باطل کهنه شدن ارزشهای انقلاب وادعای پایان دوره آن حرفها را بدرد و در رجوعی دلسوزانه و با شجاعت با باز کردن صدفهای انقلاب، گوهرهای بیبدیل آن را در برابر ملتی که به حق گوهرشناس وخریدار آن است قرار دهد، با جلب نظر رهبر و کسب حمایت ایشان مواجه میشود؛ کما اینکه اینگونه هم شد. تازه این بخش مربوط به مرحله نظر و ادعا بود و خبری از تداوم آن درعرصه عمل بهچشم نمیخورد. به فرموده مقام معظم رهبری، همین مقدار هم خدمت بزرگی به انقلاب بود؛ اما گویا اینبار قرار بود در بر پاشنهِ دیگر بچرخد و شعاردهندهِ ارزشهای انقلاب درصدد بود همه آنچه را که در تبلیغات بیان داشته بود به محک تجربه و عمل درآورد؛ البته این کاری بس خطیر و طاقت فرسا مینمود، اما عزم و اراده دولت نهم بسی بزرگتر از آن بود. اندکی پس از روی کار آمدن دولت نهم و آشکار شدن سرشت عملی آن، مقام معظم رهبری در تمجید از این دولت و سمتگیری اجرایی آن فرمودند: «با روی کار آمدن دولت نهم، انقلاب در مسیر واقعی خود قرار گرفت.»
آغاز به کار با قوّت و بانشاط دولت نهم واعلام واجرای برنامههای عدالتمحور وبازبینی و اصلاح بسیاری از امور، ضمن تأیید تشخیص اولیه نظر مقاممعظم رهبری در خصوص قابلیتهای رئیسجمهور، زمینه برای حمایتهای بیشتر از وی فراهم آورد. تحرکات گسترده در حوزههای مختلف مسایل داخلی و خارجی، بهسرعت بیشتر اموری که مربوط به دوره و گفتمان گذشته بود، متحول ساخت وگفتمان دولت نهم با همه قلت تئوریک که مانعی بود برای آشکار شدن ابعاد ارزشمند آن -که متأسفانه درحال حاضرهم ادامه دارد- بهتدریج سایه خودش را بر بیشتر امور انداخت وتلاش بیوقفه و مخلصانه دولت در مدار گفتمان انتخاباتی که معطوف به اصول انقلاب بود، هرروز پررنگتر می شد وگذشت زمان و سنگینی کارها دولت را با فرسایش مواجه نکرد بر عکس دستاوردهای اولیه و اندک این اقدامات که ارزشش به تأسی به مبانی و اهداف انقلاب است، بر همت و تلاش دولت افزود. پایبندی دولت درحوزه های مختلف به اصول انقلابی، از اساسی ترین علل حمایت بیدریغ مقام معظم رهبری از دولت است که درتاریخ 9/4/86 فرمودند: «شرایط کنونی کشور به لحاظ اینکه شعارهای اساسی، انقلاب اسلامی محور برنامهریزیها وسیاستهای دولت قرارگرفته، شرایطی استثنایی است وبا انتخاب ملت ایران، دولتی بر سر کار آمده که گفتمان مفاهیم انقلاب، گفتمان غالب و رایج آن است.» نوع رفتار دولت در عرصههای مختلف و پایبندی به آنچه وعده داده بود، سبب گردید تا مقام معظم رهبری در سالگرد ارتحال حضرت امام (ره)درخصوص دولت نهم زبان به تمجید گشودند وفرمودند:«امروز دولت ما یکی ازمحبوبترین دولتها بعد از مشروطه تا امروز است.در طول این صد سال.» دولت نهم با دارا بودن جدیت، شجاعت، سخت کوشی، صراحت بیان بهویژه در اعلام مواضع خارجی، پرهیز از ورود به مجادلات سیاسی گروهها و دستجات، ولایتمداری وتبعیت پذیری از رهبری، روحیه خدمتگزاری، حرکت در مدار اصول انقلاب و... مانند باران رحمتی برخاک تفتیده وعطشان سرزمین وجود مردم ایران زمین بود که چند سالی بهواسطه طنینانداز شدن اندیشهها و تفکرات غربی، ازشنیدن نوای دلنشین و روح انگیز ارزشهای انقلاب تاحد زیادی محروم شده بودند. بارش این باران رحمت که سلامت آن بارها به تأیید مقام معظم رهبری رسید، با شستن بخش زیادی ازآن آلودگیها باعث رویش مجدد امید در دل وجان مردمان این سرزمین شد؛ از اینرو بود که مقام معظم رهبری فرمودند: «تلاش فراوان، ارتباط بامردم، سفرهای استانی، عدالت ورزی مردمی، اینها خیلی قیمت دارد؛ من قدر این کارها را می دانم. من به خاطر این چیزها از دولت حمایت می کنم. »و در جای دیگر هم فرمودند:«از این دولت به طور خاص حمایت می کنم.»