سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 32
کل بازدید : 449894
کل یادداشتها ها : 138
خبر مایه


دولت برای مقابله با دکترین جدید مناقشه اتمی، باید مسأله فناوری هسته ای و حتی دستیابی به سلاح اتمی را به رفراندم بگذارد.
دکتر حسن عباسی رئیس مرکز بررسی های دکترینال امنیت بدون مرز با بیان این مطلب گفت: قدرت های جهان تاکنون با سه دکترین «هویج و چماق» و «پلیس بد و پلیس خوب» و «مکانیسم ماشه» (که هر سه نوع مذکور از نوع استراتژی های از موضع بالا می باشند) نتوانستند به اهداف خود برسند. چراکه ایران علی رغم باقی کشورهای فاقد پشتوانه مردمی، دارای این قدرت بود و بر همین اساس دکترین جدید «مرغ بریان» (Chicken Strategy) را در پیش گرفته اند. در این دکترین جدید دو طرف آنچنان با سرعت به سمت یکدیگر حرکت می کنند، تا اینکه یکی، صحنه را خالی کند و اصطلاحاً جا بزند. در طی 2 سال گذشته این اولین باری است که توازن استراتژی ها میان دو طرف برقرار شده است و دیگر موضع استراتژی ایران از پائین نیست.
به گزارش خبرنگار بازتاب از کرج، عباسی که در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت معلم این شهر سخن می گفت تصریح کرد: ما به آژانس اجازه دادیم 1200 نفر ساعت از مراکز ما بازدید کند و نیز مراکز هسته ای خود را به صورت داوطلبانه به حالت تعلیق درآوردیم و این اشتباه اول ما بود. زیرا این همانند در اختیار قراردادن بند انگشت در ورزش «جوجیتسو» است (در این ورزش رزمی با ارتکاب این اشتباه، حریف می تواند طرف خود را نقش زمین کند)، و دشمن می تواند از همین طریق یک کشور 70 میلیونی را شکست دهد.
وی گفت: هدف از تعلیق های داوطلبانه و میز مذاکره، اعتمادسازی بود. اما برای چه کسی باید اعتمادسازی صورت می گرفت؟ برای کسانی که خود مجهز به بمب اتمی بودند. و از آن در ژاپن، کوزوو، افغانستان و عراق (بصورت اورانیوم ضعیف شده) استفاده کردند؟
وی تأکید کرد: در میدان دکترین جدید غرب علیه ایران، مسؤولین ما باید تا آخرین لحظه مقاومت کنند. آنان باید با اتکاء به پشتوانه ی مردمی، موقعیت ژئواستراتژیک مناسب کشور و نیز منابع اقتصادی غنی (نفت و غیره) هرگز به عقب نشینی و کنار کشیدن فکر نکنند. این همه درحالی است که عقبه ی غرب، چیزی جز اقتصاد متزلزل وابسته به نفت نیست.
وی خاطرنشان کرد: با وجود 10 کشور مجهز به بمب هسته ای، عملاً ایران زیر چتر اتمی در حال زندگی کردن است و بر همین اساس باید احساس خطر کند. و 10 کشور مذکور نیز باید برای سایر کشورهای فاقد سلاح هسته ای اعتمادسازی کنند.
عباسی گفت: امارات با بیش از سه هزار شرکت ایرانی با میلیاردها دلار سرمایه، به حیات خلوت اقتصادی برخی تبدیل شده است که این امر، امنیت اقتصادی کشور را آسیب پذیر ساخته است.
وی به نقش انگلیس در شیطنت علیه ایران اشاره کرده و گفت: دو مسأله جای سؤال دارد، اول اینکه اعتماد بی حد و حصر جناح ها و جریان های درون نظام به انگلستان امنیت سیاسی نظام کشور را به خطر انداخته است و سخن گفتن در مورد این کشور به خط قرمز مبدل گشته است. دوم اینکه در جایی که آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و اسرائیل و چند کشور دیگر، زاده ی دست انگلیس هستند، معنا ندارد که با آمریکا و اسرائیل رابطه نداشته باشیم ولی با مولودهایش رابطه داشته باشیم. چرا این سخن برای عده ای ناخوشایند است؟
وی ادامه داد: ساختار اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی جمهوری اسلامی ایران به گونه ای است که یا امنیت اقتصادی، سیاسی و نظامی برای ایران باید تضمین باشد و یا در غیر این صورت امنیت اقتصادی و غیره دیگران هم تضمین نخواهد شد.
وی افزود: کشیدن مرز بین قومیت ها، تخصص انگلیس است و آنوقت ما از این سیاستمدار پیر غافلیم.
وی با انتقاد از استراتژیست های نظامی کشور گفت: چرا قابلیت های دفاعی کشور از یکسو و نقاط ضعف غرب را از سوی دیگر برای افکار عمومی بویژه جوانان تبیین نمی کنید، تا فکر تجاوز به این آب و خاک، در نطفه خفه شود؟
وی با اشاره به اینکه آمریکا خود می داند از جنگ علیه ایران نفعی نخواهد برد، گفت: آمریکا این فرض را در سالهای انتهایی جنگ تحمیلی تجربه کرده است ولی نتیجه ای عایدش نشده است.
وی هشدار داد: در بررسی های سال گذشته در تئوری بازی ها به این نتیجه رسیدیم که در صورت تحریم نفتی ایران، قیمت نفت تا 110 دلار و در صورت حمله نظامی به ایران قیمت آن تا 400 دلار افزایش خواهد یافت. لذا با توجه به آگاهی استراتژیست های غربی از این مسأله، طرح تحریم خرید نفت ایران و یا حمله نظامی به ایران در حد یک بلوف است.
وی با تبیین عواقب جنگ علیه ایران افزود: عدم ائتلاف جهانی، شکنندگی اقتصاد جهانی، عدم همکاری مردم کشورهای غربی بویژه آمریکا برای تأمین یک میلیون نیروی مورد نیاز برای جنگ و همچنین عدم توجه و همراهی افکار عمومی داخلی کشورهای غربی (بر خلاف زمان حمله به عراق و افغانستان) از جمله مهمترین دلایل شکست تحریم های اقتصادی و نفتی و حتی حمله ی نظامی به ایران به شمار می رود.
عباسی افزود: آلمان از نظر سیاسی دارای کابینه ای شکننده است (بخاطر برتری خانم مرکر تنها با 3 رأی بیشتر از آقای شرودر)، همچنین اقتصاد این کشور با داشتن حجم بالایی از نیروهای بیکار، در وضعیت بسیار خطرناکی است. انگلیس نیز با کسری بودجه 2/3 درصدی از سوی اتحادیه اروپایی مورد انتقاد است.
عباسی با اشاره به بیانیه ی اخیر شورای حکام گفت: بر مبنای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران (عزت حکمت مصلحت) عزت در سیاست خارجی یعنی تحریم سیاسی کشورهای معارض علیه ایران از سوی مسؤولان و تحریم اقتصادی آنها از سوی مردم و نیز فشار مردم بر دولت برای بالا بردن هزینه های آنها.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آنچه دول غربی را از مسائل هسته ای ایران نگران میکند، بومی شدن این علم در ایران است. و تا زمانیکه این علم در اختیار آنان باشد و ما مونتاژکار باشیم ترسی وجود ندارد.
وی افزود: از دیدگاه مدیریت بحران و بر اساس فرمول های آن، مسأله ی هسته ای کشورمان در سطح تنش سیاسی است و به هنوز تا رسیدن آن به سطوح تشنج و بحران فاصله ی زیادی داریم، از این رو دولت مردان ما نباید ترسی به خود راه دهند.






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ